Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Η πρόταση της ΚΕΔΚΕ για την Φωκίδα

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ της ΚΕΔΚΕ
ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ

     Η Επιτροπή Αξιολόγησης της ΚΕΔΚΕ για το Χωροταξικό, η οποία συγκροτήθηκε με απόφαση του Έκτακτου Συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ, της 3ης Μαΐου 2010, συνήλθε σήμερα 11 Μαΐου 2010, στα γραφεία της ΚΕΔΚΕ, υπό την Προεδρία του Αντιπροέδρου της ΚΕΔΚΕ Κωνσταντίνου Τζανακούλη,



Δήμαρχου Λαρισαίων και με παρόντα όλα τα μέλη αυτής: Μιχάλη Ταμήλο Δήμαρχο Τρικκαίων, Λάζαρο Κυρίζογλου Δήμαρχο Αμπελοκήπων, Ιωάννη Εμμανουηλίδη Δήμαρχο Ανατολής Ιωαννίνων, Ιωάννη Μουράτογλου Δημοτικό Σύμβουλο Έδεσσας, Γιώργο Μαστοράκο Δημοτικό Σύμβουλο Ηρακλείου Αττικής και Θεόδωρο Γκοτσόπουλο Δημοτικό Σύμβουλο Παλλήνης, προκειμένου να αποφασίσει επί της προτάσεως του Νομοσχεδίου (Ν/Σ) του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για τη χωροταξία των νέων Δήμων.

     Η Επιτροπή, αφού έλαβε υπ’ όψη την πρόταση του Ν/Σ, τις αποφάσεις των Συνεδρίων της ΚΕΔΚΕ, τη μελέτη του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΙΤΑ), τις αποφάσεις των ΤΕΔΚ, των Δημοτικών και Κοινοτικών Συμβουλίων και τις προτάσεις φορέων της χώρας, αποφάσισε τα εξής:

1. ……..

2. Νομός ΦΩΚΙΔΑΣ:
     Η Επιτροπή απορρίπτει την πρόταση του Ν/Σ (νομοσχεδίου) και προτείνει τη δημιουργία τριών (3) Δήμων ως εξής: α. Δήμος Άμφισσας με έδρα την Άμφισσα αποτελούμενος από τους Δήμους Άμφισσας, Καλλιέων, Γραβιάς και Παρνασσού. β. Δήμος Ιτέας με έδρα την Ιτέα αποτελούμενος από τους Δήμους Ιτέας, Γαλαξειδίου, Δελφών και Δεσφίνας. γ. Δήμος Δωρίδος με έδρα το Ευπάλιο και ιστορική έδρα το Λιδορίκι αποτελούμενος από τους Δήμους Βαρδουσίων, Ευπαλίων, Λιδορικίου και Τολοφώνος.

3. ………


ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:
     Η ΚΕΔΚΕ, σύμφωνα με τις αποφάσεις των Συνεδρίων της, ειδικά για τα μεγάλα νησιά, όπως είναι η Λέσβος, η Ρόδος, η Κέρκυρα, η Κεφαλληνία, η Χίος, η Σάμος, προτείνει να δημιουργηθούν περισσότεροι του ενός Δήμοι σε κάθε νησί, λαμβάνοντας υπ’ όψη και τις προτάσεις των οικείων ΤΕΔΚ. Οι αρμοδιότητες που προτίθεται το Υπουργείο Εσωτερικών να αναθέσει στην πρωτοβάθμια Τοπική Αυτοδιοίκηση, ώστε να λειτουργήσει η διοικητική οντότητα «νησί – κυβερνείο», προτείνουμε να ασκηθούν από το Δήμο της πρωτεύουσας του νησιού.





1 σχόλια:

Ανώνυμος παύλος είπε...

σχόλιο δοκιμή